HARI TERBAIK UNTUK BERBEKAMSesiapa yang berada di sekitar Ipoh, Pengkalan, Lahat Perak ingin datang berbekam, sila buat temujanji terlebih dahulu. TEMPAT TERHADSila hubungi :

010- 536 6990 (Jurubekam Lelaki) ,

010- 516 3575 (Jurubekam Wanita)

Alamat:Pusat Terapi AsSyifa Nur Hikmah

15 Laluan Lapangan Perdana 2,

Panorama Lapangan Perdana,

31650 Ipoh. Perak

email: assyifanurhikmah@gmail.com
Titik Bekam Sunnah

0 comments
Hijamah bukanlah pengubatan alternatif. Namun ia merupakan pengubatan berdasarkan wahyu (sunnah Rasul), maka ia mempunyai satu hikmah yang luar biasa dari sisi khasiatnya, dan yang menyembuhkannya tetap adalah Allah SWT.

Bagi pesakit yang belum pernah berbekam, amalan berbekam pada titik sunnah adalah amat digalakkan bagi merawat penyakit di seluruh tubuh.


1. 'ALA RO'SIN
Puncak Kepala - menghilangkan pengaruh sihir, stroke dan migrain

2.  AL AKHDA'IIN 
Urat di kedua sisi leher - mencegah sakit kepala, sakit wajah, sakit gigi, hidung, dan sakit kerongkong. Mengubati sebarang penyakit pada bahagian kepala lainnya terutama penyakit yang disebabkan oleh terjadinya kelebihan darah atau rosaknya jaringan darah.

3.  AL KAAHIL
Pangkal tengkuk - mencegah tekanan darah pada tengkuk, mengatasi rabun, mengatasi benjolan di mata, mengatasi rasa berat pada alis dan kelopak mata, mengatasi penyakit mata lainnya, mengubati penyakit lepra, menghilangkan rasa sakit pada bahu dan tenggorok dan menghilangkan pengaruh racun.

4.  AL KATIFAIN
Kedua bahu - mengubati penyakit di bahagian bahu dan leher.

5.  'ALA WARAK
Pinggang - merawat sakir pinggang dan bahagian bawah belakang.

6.  'ALA DZOHRIL QODAMI
Betis - untuk menghilangkan keletihan pada bahagian kaki.
 Post a Comment